Een blog met nieuwe energie

Mijn dochter herinnerde mij eraan dat ik al even geen blog geschreven had. Nu waren wij ook druk bezig om haar nieuwe huis te behangen en een nieuwe keuken te plaatsen, dus maakte ik geen tijd voor een blog. Mijn dochter is net voor de kerst verhuisd van België naar het mooie Drenthe. Het is heerlijk dat ze weer in de buurt woont.

Vorige maand, dacht ik, ik ga iets schrijven over het nieuwe jaar. Een heel nieuw jaar voor me én een lege agenda. Alvorens ik aan de blog wilde beginnen kwamen de afspraken binnendruppelen en vond ik, dat ik daar niet meer over kon schrijven. Mede omdat ik de ene ‘lege bladzijde’ na de andere ‘mooi lege agenda’ en ‘nieuwe kansen’ blog voorbij zag komen. Eigenlijk vind ik het veel leuker om te schrijven wat ik wél allemaal ga doen en recent gedaan heb. Want ik houd helemaal niet van lege agenda’s.


Ik vind het juist leuk dat de ene afspraak na de andere in mijn agenda komt. Zó voel ik dat ik leef.

Zo zijn Jan en ik de eerste week van januari op vakantie geweest. Even uitrusten en vooral lekker eten. Dat vinden wij een sport. Kleine restaurantjes uitzoeken en dingen te proberen die je normaal niet eet of op een geheel andere manier. Zo hebben we (in Spanje nota bene) 3 dagen achter elkaar, bij toeval, bij een Italiaans restaurant gegeten. De eerste had echt de lekkerste Pizza die we in lange tijd gegeten hadden. Het tweede restaurant daar aten we combinaties die we zelf nooit bedacht zouden hebben maar die fantastisch smaakten en de derde dag was de kroon op ons Italiaanse restaurant avontuur.

We liepen eerder die vakantie, op zondag, het restaurant binnen met als doel daar die avond te eten. De eigenaresse vertelde vriendelijk dat dat niet mogelijk was. De locatie is een wijnbar en de kok bereidt alles vers op de dag van dineren. Dus reserveren was noodzaak. Wij dus maar reserveren voor woensdag. Op maandag kreeg ik een Whatsapp met de menukaart of ik a.u.b. wilde laten weten wat wij wilden eten.

We kozen voor een ‘Tagliere du salumi Italiana’, een plateau met diverse Italiaanse worstsoorten als voorgerecht en als hoofdgerecht koos ik voor ‘Ravioles con quesi de Cabra al sabor de trufa blanca’, ravioli met geitenkaas en truffel, en Jan koos voor ‘Salmon fresco al horno en una corteza di pistacho con verduras’, zalm met een korst van pistach noten en als nagerecht natuurlijk ‘homemade Tiramisu’. Wij verheugden ons al op het eten terwijl we het bestelden.

Het is woensdagavond als we naar het restaurant lopen en hartelijk welkom geheten worden door de eigenaresse, die zich voorstelde als Barbera en de kok, haar man Simon. We kregen een mooi plekje bij het raam, het romantische hoekje volgens Barbara. Het voorgerecht bestaat uit vleeswaren die smelten op je tong met een mooi glas wijn, want ja we zijn in een wijnbar. Het hoofdgerecht is echt subliem.

We genieten van het hoofdgerecht en de gezelligheid van Barbera en Simon die ons volledig in de watten leggen. Wij zijn dan ook de enige bezoekers van die avond. Hoe kan het uit vraag ik aan Barbara waarna ze zegt, ‘voor ons is het even fijn om niet iedere avond vol te zitten en alle aandacht aan jullie te kunnen geven. Het seizoen is gestopt op 1 november tot de kerst, dan is er even een piek en na die 2 weken is het weer stil tot 1 maart’. Wij vinden het niet erg om alle aandacht te krijgen en krijgen als dessert de huisgemaakte Tiramisu en ook deze is echt verrukkelijk.

Nadat we klaar zijn met eten overladen we Barbara en Simon met complimenten want het eten is echt voortreffelijk. We krijgen beide een dikke knuffel. We kwamen binnen als gasten en gaan weg als vrienden, zo voelt het om te eten in dit restaurant waarbij het vakmanschap en liefde voor het vak voor 100% te proeven is in het eten.

Tijdens dit etentje en relaxen bij het zwembad kregen we wel het idee om iets bij ons thuis in de veranda te organiseren met lekker Classic (Italiaans) eten, classic rock en zo. Een thema avond, zoals het muzikale kerstdiner, lijkt ons erg leuk, mede omdat we hele leuke reacties kregen op het kerstdiner.

Inmiddels is Melissa, de donkere helft, van duo Sister Sister (waar ik manager van ben) bevallen van een zoon en is zij weer aan het herstellen en aan het genieten van Jaivey. De optredens van duo Sister Sister beginnen al weer eind maart. Leuke optredens staan nu al geboekt waaronder ‘Back tot the music’, een benefietconcert voor WKF en verschillende bruiloften. Ook ben ik bezig nieuwe ideeën uit aan het werken en promotie filmpjes voor aan het maken.

Daarnaast ben ik bezig met een ‘nieuwe’ muzikant om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Wat ook weer activiteiten met zich meebrengt.

Zo zie je maar weer, het nieuwe jaar geeft energie om weer nieuwe dingen te doen. Ook om bestaande dingen te continueren en om de dag te leven alsof het de laatste is.