Over mij

Wanneer je naar de middelbare school gaat is het belangrijk dat je een beroep kiest. Ik wist het niet zo goed dus ging naar de MAVO. Na twee keer de tweede klas gedaan te hebben ben ik naar de koksschool gegaan. Ik leerde met veel passie te koken en doe dat nog steeds met veel plezier en dezelfde passie.

Het is niet wat ik nu doe om geld te verdienen voor een huis, auto en de dagelijkse maaltijden. Ik werk nu als zelfstandige in de ICT. Ik adviseer bedrijven hun IT-processen te verbeteren, leer medewerkers met het software programma SAP werken, werk ik als project manager en geef IT gerelateerde trainingen.

Daarnaast organiseer ik vanuit atelier L’aurarts, Muzikale diners, dan kook ik een 5 gangendiner en is er muziek van diverse muzikanten uit de regio. Ook organiseer ik workshopweekenden voor singer-songwriters en workshops decoratietechnieken met voor pourin paint. Met atelier L’aurarts heb ik als doel ‘stimuleren van kunst en muziek in Drenthe’. Mijn schilderijen heb ik tentoon gesteld in verschillende exposities.

Samen met mijn dochter startte ik in mei 2021 ‘Kim’s GiftBOX’. In dit bedrijf verkopen wij de geefbeleving. Als gever is het leuk om een mooi cadeau te geven, die beleving stellen wij centraal. ‘Omdat geven net zo leuk is als krijgen’ is dan ook onze slogan. Het cadeau wat wij maken, of dit nu een relatiegeschenk is of een cadeau voor een jarige, jubilaris of bruidspaar is zorgvuldig samengesteld met de gever. Persoonlijk, origineel en mooi ingepakt. Weggeefcadeautjes voor bruiloft, geboorte, opening van bedrijf of afdeling maar voor begrafenissen en crematie als herinnering. Wij werken veel samen met lokale bedrijven.

Het eerste boek wat ik schreef was ‘Een reis vol herinneringen’.
Deze is in 2016 uitgekomen en nog steeds te koop in de boekhandel, via internet en bij mij te bestellen, dan signeer ik hem voor je. In 2021 is het boek Lefwijf2 verschenen, ik ben co-auteur van een inspirerend boek met 50 verhalen van 50 vrouwen. In LEFWIJF3 schreef ik samen met Kim, mijn dochter, een spiegelverhaal. Momenteel schrijf ik aan mijn tweede roman, ik denk deze in 2023 uit te geven.

‘Je kunt niet alles kunnen’

Tijdens de vele sollicitatie gesprekken die ik heb gehad als werknemer en als zelfstandige voor een opdracht, heb ik vaak te horen gekregen ‘je kunt niet alles kunnen’, het zal wel van alles een beetje zijn. Dat laatste klopt! Een specialist ben ik niet, is dat erg? Vaak werd ik niet geselecteerd voor de baan of opdracht omdat ik niet in dat ‘hokje’ paste. Totdat ik ontdekte dat het de x-factor is. Dat het niet aan mij ligt dat kwaliteiten, en vele passies, van een multipassionata, multipotential of hoe je het ook wil noemen niet herkend worden.

13 ambachten heb ik gedaan:  kok, sales medewerkster bij Mars, verkoopster dierenwinkel, verzorgster van dieren (terwijl ik dieren niet snap), verkoopster parketvloeren, administratief medewerkster, folderbezorgster, barmedewerkster, serveerster bruiloften en partijen en oefen nog steeds meerdere beroepen te gelijk uit: project manager, trainer, workshopgever, IT consultant, kunstenaar, schrijfster, bedrijfsvoering bouwbedrijf en cadeautjesmaker.

Zie je een gemene deler?

Het heeft ogenschijnlijk niets met elkaar te maken, de beroepen. Toch hebben ze allemaal mijn interesse gewekt en heb ik me erin verdiept, zijn het mijn passies, of mijn passies geweest.  Alle ervaring, van het improviseren in de Horeca, tot het structureren in een boekhouding, het planmatig werken als projectmanager en het inleven in het gedrag van dieren maakt mij tot de persoon die ik nu ben. Alles combinerende kom ik (vooral tijdens het strijken) tot de leukste ideeën, de beste oplossingen en mooie resultaten. Soms ben ik gewoon ‘bang’ om te gaan strijken. Stel je voor dat ik een goed idee krijg, daar moet ik dan weer iets mee…….

Meer horen over mij? Ik ben in verschillende programma’s te gast geweest voor een podcast. Klik hier om naar de podcast pagina te gaan.